Harrasteryhmät

Lajikuvaukset

Perhe Skills

 

Perhe Skills tunnilla perheet pääsevät tutustumaan voimistelutoimintaan yhdessä. Tunnilla harjoitellaan motorisia perustaitoja leikkien ja temppuratojen avulla. Lisäksi tunti sisältää akrobatia- ja telinevoimistelun alkeita, tasapainoa ja kehonhallintaa.

 

4-6-vuotiaat 

Kuperkeikkaklubi on lapsen ensimmäinen oma voimisteluryhmä. Tytöille ja pojille on omat ryhmänsä, joissa oppiminen on leikinomaista.

Tunnin aikana harjoitellaan perustaitoja kuten pyöriminen, juokseminen, hyppääminen ja tasapainoilu sekä ryhmässä toimimisen taitoja. Tutustumme voimistelutelineisiin sekä käytämme harjoittelun tukena muita välineitä (hyppynarut, pallot, vanteet), lisäksi tuntiin kuuluu musiikkiliikuntaa.

 

yli 6-vuotiaat

Harrasteryhmissä on valittavana teline- ja akrobatiavoimistelu sekä cheerleading. Telinevoimistelussa tytöille on tarjolla voltti- ja flikkiryhmät. Poikien sisu-, urho- ja bäkkäriryhmissä voimistellaan monipuolisesti telineitä hyödyntäen. Akrobatiavoimistelussa alkaa syksyllä 2018 oma ryhmä pojille ja cheerleadingissä lapset harjoittelevat sekaryhmissä.

Kaikissa harrasteryhmissä aloitetaan perusteista ja edetään kohti uusia temppuja voimistelijan omien taitojen mukaan.Tunnit ovat monipuolisia, jotka sisältävät lajiliikeharjoittelun lisäksi lajissa tarvittavien fyysisten ominaisuuksien harjoitteita. Uudet voimistelijat aloittavat alkeisryhmistä. Ryhmästä toiseen siirtymistä ohjaa Voimisteluklubin oma taitopolku. Taitopolun tavoiteliikkeisiin pääset tutustumaan täältä.

60 min / vko   

Alkeisryhmät, Voltit, Sisut, Flikki 1 ja 2, Urhot, Akro 1

90 min / vko

Flikki 3 ryhmät, Akro 2, Cheer 1

120 min / vko

Flikki 4 ryhmät, Cheer 2

 

Harrasteryhmien motivaatioryhmissä on mahdollista harjoitella useamman kerran viikossa samassa ryhmässä. Ryhmät on tarkoitettu voimistelusta innostuneille ja harjoitteluun motivoituneille voimistelijoille. Harjoitusmäärät ovat normaaliryhmiä pidemmät ja yhden harjoituskerran aikana saadaan tehtyä enemmän ja monipuolisemmin fyysisiä ja lajiharjoitteita.

 Kauden 2017-2018 motivaatioryhmät:

2 x 90 min / vko    Voltti  ja Flikki 1, 2

2 x 120 min / vko  Flikki 3, 4

Skills-klubit  

Skills-klubi on monipuolisesti tasapainoa, kehonhallintaa ja ketteryyttä kehittävä harjoittelutunti, jossa yhdistyvät mm. voimistelu, akrobatia, parkour ja boulderointi. Sopii tytöille ja pojille. Poikien on mahdollista käydä kaksi kertaa viikossa. 

 

Aikuiset


Aikuisten ohjatussa ryhmässä harjoitellaan voimistelun perusteita oman taitotason mukaan, aikaisempaa voimistelutaustaa ei tarvita.
Lisäksi omatoimiset vuorot.