Harrastevoimistelu

Voimisteluklubi Lohja haluaa tarjota monipuolista ja laadukasta harrastevoimistelu toimintaa matalalla kynnyksellä kaikille. Harrastevoimistelu on kaikille avointa toimintaa ja valtaosa harrastajistamme liikkuu omaksi ilokseen. Harrasteryhmissä on valittavana teline- ja akrobatiavoimistelu, poikien temppuilu, trampparyhmät, FreeGym sekä cheerleading. Harrastetoimintaa on tarjolla lapsille, nuorille ja aikuisille. Tytöille ja pojille on omien ryhmien lisäksi myös yhteisiä ryhmiä.

Lajikuvaukset:

Telinevoimistelu

Telinevoimistelu on näyttävä ja samalla haastava kilpailu- sekä harrastelaji, joka vaatii urheilijalta erinomaista kehonhallintaa, liikkuvuutta ja voimankäyttöä. Tarkoitus on tehdä mahdollisimman puhtaasti vaikeita ja monipuolisia liikesarjoja erilaisilla telineillä. Voimistelutunneilla verrytellään, kehitetään kehon ominaisuuksia, kuten lihaskuntoa ja liikkuvuutta, sekä harjoitellaan liikkeitä erilaisilla telineillä. Telinevoimistelu kehittää tasapuolisesti kehoa ja koordinaatiota ja on hyvä pohja mihin tahansa muuhunkin lajiin.

Akrobatiavoimistelu

Akrobatiavoimistelu on näyttävä ja innostava voimistelulaji, joka koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Harjoittelu tapahtuu pääosin permannolla, mutta liikekehittelyissä käytetään apuna myös akropuita, trampoliinia sekä ilmavolttirataa. Ryhmään osallistuvilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta lajista tai muusta voimistelulajista.

Cheerleading

Cheerleading on urheilujoukkueen kannustamista ryhmänä huudoin ja koreografioin. Cheerleading vaatii lajina voimaa, notkeutta ja koordinaatiokykyä sekä kykyä työskennellä ryhmässä. Cheerjoukkueiden ohjelmissa yhdistyvät erilaiset akrobaattiset rakennelmat, kuten stuntit, pyramidit ja heitot sekä kannustushuudot, hypyt, tanssi ja maa-akrobatia. Cheer -ryhmässä aloittaminen ei vaadi aiempaa voimistelutaustaa.

FreeGym

Freegym on lasten ja nuorten harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymissä yhdistyvät voltit, parkour, voimistelu ja street workout -voimaharjoittelu. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä ja se sopii sekä pojille että tytöille. FreeGym ryhmässä aloittaminen ei vaadi aiempaa voimistelutaustaa.

Trampoliinivoimistelu

Trampparyhmissä ensisijaisena tavoitteena on, että lapset oppivat käyttämään trampoliineja turvallisesti, jolloin he voivat siirtää oppimiaan taitoja esimerkiksi pihatrampoliineille. Lisäksi tavoitteena on, että lapset oppivat hauskoja trampoliinitemppuja perushypyistä haastavampiin voltteihin. Trampoliiniharjoitukset koostuvat lämmittely-, trampoliiniharjoittelu- ja loppuverryttelyosioista. Trampparyhmässä aloittaminen ei vaadi aiempaa voimistelutaustaa.

Tanssillinen voimistelu

Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalainen naisvoimisteluun pohjautuva laji, joka liikuttaa suurta joukkoa suomalaisia lapsia, nuoria ja aikuisia. Tanssillisen voimistelun moni-ilmeisyys tarjoaa sekä harrastajille että ohjaajille runsaasti vaihtoehtoja ja haasteita. Lajiin yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Vartalotekniikan rinnalla harjoitellaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa.