Harrasteryhmät

Lajikuvaukset

4-6-vuotiaat 

4-6 -vuotiaille on tarjolla kolme vaihtoehtoa: kuperkeikkaklubi, kuperkeikka skills -ryhmä ja mini-akro. Näissä ryhmissä harjoitellaan monipuolisesti perusliikkumistaitoja, tasapainotaitoja sekä välineenkäsittelytaitoja. Ryhmien tuntirakenne myötäilee voimistelutunnin kulkua sisältäen alkulämmittelyn, pienen kehonhallinta/voimaosuuden taito-osuuden sekä loppurutiinit. Ryhmissä harjoitellaan leikinomaisesti antaen jokaisen voimistelijan kehittyä yksilöllisesti.

Kuperkeikkaklubi on lapsen ensimmäinen oma telinevoimisteluryhmä. Voimistelijat tutustuvat telinevoimistelun alkeisiin ikätasolle sopivalla tavalla. 

Kuperkeikka skills -ryhmässä harjoitellaan telinevoimistelun, parkourin, boulderoinnin ja akrobatian alkeita. 

Mini-akro -ryhmässä tutustutaan akrobatiavoimistelun alkeisiin monipuolisin harjoittein. 

 

Yli 6-vuotiaat

Harrasteryhmissä on valittavana teline- ja akrobatiavoimistelu sekä cheerleading. Telinevoimistelussa tytöille on tarjolla voltti- ja flikkiryhmät. Poikien sisu-, urho- ja bäkkäriryhmissä voimistellaan monipuolisesti telineitä hyödyntäen. Akrobatiavoimistelussa alkaa syksyllä 2018 oma ryhmä pojille ja cheerleadingissä lapset harjoittelevat sekaryhmissä. 

Kaikissa harrasteryhmissä aloitetaan perusteista ja edetään kohti uusia temppuja voimistelijan omien taitojen mukaan.Tunnit ovat monipuolisia, jotka sisältävät lajiliikeharjoittelun lisäksi lajissa tarvittavien fyysisten ominaisuuksien harjoitteita. Uudet voimistelijat aloittavat alkeisryhmistä. Ryhmästä toiseen siirtymistä ohjaa Voimisteluklubin oma taitopolku. Taitopolun tavoiteliikkeisiin pääset tutustumaan täältä.

Telinevoimistelussa:

6-9 -vuotiaille tytöille on tarkoitettu Voltti-ryhmät ja pojille Sisu-ryhmät.

10-vuotiaille ja vanhemmille tytöille Flikki-ryhmät ja pojille Urho-ryhmät.

Muissa ryhmissä on erillinen maininta iästä.

Mistä aloittaa?

Voimisteluharrastus aloitetaan meillä aina alkeisryhmästä. Poikkeus Akro ja Cheer-ryhmät joissa aloitetaan ryhmästä 1. Tämän jälkeen edetään ryhmissä numerojärjestyksessä iän ja oman taitotason mukaisesti. Keväisin lapset saavat taitodiplomin, jossa suositellaan seuraavaa ryhmää.

60 min / vko   

Alkeisryhmät, Voltit, Sisut, Flikki 1 ja 2, Urhot, Akro 1

90 min / vko

Flikki 3 ryhmät, Akro 2, Cheer 1

120 min / vko

Flikki 4 ryhmät, Cheer 2

 

Harrasteryhmien motivaatioryhmissä on mahdollista harjoitella useamman kerran viikossa samassa ryhmässä. Ryhmät on tarkoitettu voimistelusta innostuneille ja harjoitteluun motivoituneille voimistelijoille. Harjoitusmäärät ovat normaaliryhmiä pidemmät ja yhden harjoituskerran aikana saadaan tehtyä enemmän ja monipuolisemmin fyysisiä ja lajiharjoitteita.

 Kauden 2018-2019 motivaatioryhmät:

2 x 90 min / vko    Voltti  ja Flikki 1, 2

2 x 120 min / vko  Flikki 3, 4

Skills-klubit  

Skills-klubi on monipuolisesti tasapainoa, kehonhallintaa ja ketteryyttä kehittävä harjoittelutunti, jossa yhdistyvät mm. voimistelu, akrobatia, parkour ja boulderointi. Sopii tytöille ja pojille. Poikien on mahdollista käydä kaksi kertaa viikossa. 

 

Aikuiset


Aikuisten ohjatussa ryhmässä harjoitellaan voimistelun perusteita oman taitotason mukaan, aikaisempaa voimistelutaustaa ei tarvita.
Lisäksi omatoimiset vuorot.