Harrastevoimistelu

Voimisteluklubi Lohja haluaa tarjota monipuolista ja laadukasta harrastevoimistelu toimintaa matalalla kynnyksellä kaikille. Harrastevoimistelu on kaikille avointa toimintaa ja valtaosa harrastajistamme liikkuu omaksi ilokseen. Harrasteryhmissä on valittavana teline- ja akrobatiavoimistelu, trampparyhmät sekä FreeGym . Harrastetoimintaa on tarjolla lapsille, nuorille ja aikuisille.


Voimisteluklubi Lohjan valmennuslinjaus

Lajikuvaukset:

Telinevoimistelu

Telinevoimistelu on näyttävä ja samalla haastava kilpailu- sekä harrastelaji, joka vaatii urheilijalta erinomaista kehonhallintaa, liikkuvuutta ja voimankäyttöä. Tarkoitus on tehdä mahdollisimman puhtaasti vaikeita ja monipuolisia liikesarjoja erilaisilla telineillä. Voimistelutunneilla verrytellään, kehitetään kehon ominaisuuksia, kuten lihaskuntoa ja liikkuvuutta, sekä harjoitellaan liikkeitä erilaisilla telineillä. Telinevoimistelu kehittää tasapuolisesti kehoa ja koordinaatiota ja on hyvä pohja mihin tahansa muuhunkin lajiin.

Akrobatiavoimistelu

Akrobatiavoimistelu on näyttävä ja innostava voimistelulaji, joka koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Harjoittelu tapahtuu pääosin permannolla, mutta liikekehittelyissä käytetään apuna myös akropuita, trampoliinia sekä ilmavolttirataa. Ryhmään osallistuvilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta lajista tai muusta voimistelulajista.

FreeGym

Freegym on lasten ja nuorten harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymissä yhdistyvät voltit, parkour, voimistelu ja street workout -voimaharjoittelu. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä ja se sopii sekä pojille että tytöille. FreeGym ryhmässä aloittaminen ei vaadi aiempaa voimistelutaustaa.

Trampoliinivoimistelu

Trampparyhmissä ensisijaisena tavoitteena on, että lapset oppivat käyttämään trampoliineja turvallisesti, jolloin he voivat siirtää oppimiaan taitoja esimerkiksi pihatrampoliineille. Lisäksi tavoitteena on, että lapset oppivat hauskoja trampoliinitemppuja perushypyistä haastavampiin voltteihin. Trampoliiniharjoitukset koostuvat lämmittely-, trampoliiniharjoittelu- ja loppuverryttelyosioista. Trampparyhmässä aloittaminen ei vaadi aiempaa voimistelutaustaa.