Tennarihanke - Voimisteluklubi Lohja Ry

27.09.2019

Tennarihanke - Voimisteluklubi Lohja Ry

Vuonna 2016 Voimisteluklubi Lohja Ry joutui muuttamaan Liikuntalinnasta tilan vuokrauksen jatkoneuvotteluiden päätyessä umpikujaan. Nopealla aikataululla löydettiin tilat Vappulantieltä, jonne rakennettiin oma sali. Kuitenkin jo vuokrauspäätöstä tehtäessä tiedettiin, että tilat tulevat olemaan vain väliaikainen ratkaisu, koska tilat eivät täytä vastaavalle toiminnalle asetettuja määräyksiä. Lohjan Kaupunki on osoittanut myötämielisyyttä ja auttanut tilojen tilapäisen käytön mahdollistamisessa. Kesällä 2021 on kuitenkin tilanne, jossa Vappulantien kiinteistön käytön tilapäinen käyttötarkoituksen muutos päättyy. Sekä seuran, että kaupungin rakennusvalvonnan yhteinen näkemys on, että tämän jälkeen tilojen käytön jatkaminen poikkeusluvalla ei ole järkevää ja vaatii todella suuret investoinnit, jotta toimintaa voitaisiin kiinteistössä jatkaa.

Liikuntakeskus Tennariin on suunnitteilla laajennus, johon sijoittuu Laurentiustalon väestösuojat, koulujen liikuntatiloja, sekä ulkopuolisia toimijoita, kuten esimerkiksi kuntosaliyrittäjiä. Lisäksi tiloissa on LLK:n omia liikuntatiloja, sekä mahdollisuus Voimistelusalille. Laajennus siis osaltaan liittyy Lohjan Kaupungin kouluinvestointeihin. Voimisteluklubi Lohja Ry on pitkään neuvotellut LLK:n kanssa Tennarin laajennukseen sijoittuvasta tilasta ja sen vuokrauksesta LLK:lta. Neuvottelut ovat jatkuneet hyvässä yhteistyössä, ja kesällä 2019 LLK ja Voimisteluklubi Lohja Ry tekivät esisopimuksen tilojen vuokrauksesta. Tällä hetkellä hankkeen eteneminen on Lohjan Kaupungin poliitikkojen käsissä. Mikäli hankesuunnitelma ja investointiohjelma hyväksytään tänä syksynä, niin Voimisteluklubi Lohja Ry:n toiminta uudessa salissa alkaa näillä näkymin syksyllä 2021. LLK:n ja Lohjan kaupungin kannalta Voimisteluklubi Lohjan osallistuminen hankkeeseen takaa LLK.lle pitkäaikaisen vuokralaisen. Voimisteluklubi Lohjan toiminta on niin laajaa, että voimme taata täyden käyttöasteen tiloille koulujen päiväkäytön ulkopuoliselle ajalle.

Mikäli Lohjan kaupunki päättää, että Tennarihanke ei etene tässä aikataulussa, on Voimisteluklubi Lohja Ry vakavan paikan edessä. Meille jää enää reilu vuosi aikaa etsiä uusia tiloja toiminnan jatkamisen mahdollistamiseksi. Seura on kartoittanut tiloja jo pitkän aikaa, mutta Lohjalta ei suoraan toimintaamme soveltuvaa tilaa ole toistaiseksi löytynyt. Mikäli jatkossakaan ei löydetä sopivaa tilaa, on tilojen etsintää jatkettava mahdollisesti kaupungin rajojen ulkopuolelta.

Lohjan kaupungin virkamiesten kanssa on toimittu erittäin hyvässä yhteistyössä, ja toivomme hartaasti, että saamme uuden ja vihdoin pysyvän kodin seurallemme Tennarin laajennuksesta.

Voimisteluklubi Lohjan johtokunta ei ole tilanteesta tiedottanut, koska on haluttu antaa kaupungin virkamiehille ja poliitikoille työrauha asian eteenpäinviemiseksi. Koska Länsi-Uusimaa lehti uutisoi tennarin laajennushankkeesta ja Voimisteluklubi Lohja Ry:n osallisuudesta, haluamme myös osaltamme kertoa hankkeen taustasta ja tilanteesta meidän kannaltamme.

Voimisteluklubi Lohja Ry:n Johtokunnan puolesta

Tomi Norrby
Varapuheenjohtaja


--

Länsi-Uusimaa 26.9.2019:
https://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/803035-tennarin-lisarakentaminen-ja-remontti-alkavat-jo-ensi-syksyn-aikana-uuden

14.05.2020Stipendejä vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan tukemiseksi 2020
08.05.2020Tiedote kesätoiminnasta ja syyskaudelle ilmoittautumisesta
29.04.2020Ilmoittautuminen kaudelle 2020/2021
11.04.2020Osta synttärilahjakortti
31.03.2020Tiedote 31.3.2020
20.03.2020Ryhdy kannatusjäseneksi!
19.03.2020Kevätkokouksen pöytäkirja
19.03.2020TIEDOTE 19.3.2020 koronavirukseen liittyen
13.03.2020VOIMISTELUKLUBI LOHJA KESKEYTTÄÄ KAIKEN SEURAN HARRASTUSTOIMINNAN AJALLA 13.3-31.3.2020
11.03.2020Terveurheilija.fi - Toimintaohje: koronavirustartunnan ehkäiseminen urheilussa

Siirry arkistoon »