Uusi voimisteluryhmä aikuisille ja senioreille alkaa pian

11.10.2017

Uusi voimisteluryhmä aikuisille ja senioreille alkaa pian

Voimisteluklubi Lohja pilotoi uuden Iloa liikunnasta, voimaa voimistelusta -liikuntaryhmän, joka on tarkoitettu työikäisille sekä eläkeläisille. Liikuntaryhmä kokoontuu kuuden viikon ajan kaksi kertaa viikossa. Kokoontumiset pidetään tiistaisin ja torstaisin kello 13.00-14.00 Voimisteluklubi Lohjan tiloissa. Ensimmäinen kokoontuminen on tiistaina 24.10. Kyseessä on esittelykerta, jolloin mm. kartoitetaan ryhmäläisten tasoa ja toiveita. Ensimmäisen viikon voi kokeilla, onko kyseessä itselle sopiva harrastus.

    -Haluamme tarjota liikuntaa matalalla kynnyksellä ja toivomme, että saamme porukkaa tähän ryhmää. Kyseessä on Voimisteluklubi Lohjan kokeilu, jonka perusteella nähdään, onko kyseiselle toiminnalle tilausta ja kysyntää. Jos ilmenee, että innostusta löytyy, suunnitellaan jatkoa saatujen kokemusten perusteella.

    -Meillä on hyvät puitteet harrastamiselle. Harva kuitenkaan tietää, millainen sali meillä on. Viikossa meillä on yli 50 harrasteryhmää ja noin 700 harrastajaa, kertoo Vuorela.

    Ryhmiä on sekä lapsille, perheille että aikuisille. Lisäksi on kilparyhmiä.

    -Olemme keskittyneet tähän asti etenkin lapsiin ja nuoriin, mutta olisi ihanaa tarjota enemmän voimistelua myös aikuisille ja senioreille, Vuorela sanoo.

Voimisteluohjausta vahvalla kokemuksella

Ryhmää vetäjää Alpo Puuronen, jolla on pitkä voimistelu- ja urheilutausta.Alpo.jpg

    -1990-luvulla vedin Lohjan Louhessa poikien telinevoimisteluryhmää yli kymmenen vuoden ajan.

    Kaikki alkoi siitä, kun Puurosen omat pojat olivat pieniä ja hän vei heidät telinevoimisteluun.

    -Katselin 15 minuuttia, kuinka ohjaaja veti voimistelua yksin 50 lapselle ja tarjosin sitten apuani. Siitä se lähti, Puuronen kertoo.

    Sen jälkeen hän on mm. harrastanut maastopyöräilyä.

    -Lohjan maastopyöräporukoissa ovat metsäpolut tulleet tutuiksi vuodesta 1992 lähtien. Lisäksi polkupyörä-trialikin vei minua mennessään melkoisen tovin. Kalkki-Petterillä oli aikanaan jopa rakentamani sisähalli, jossa voitiin harjoitella talviaikaan.

    Vuorela ja Puuronen kohtasivat jo Lohjan Louhessa 1990-luvulla. Ajatus Puurosen vetämästä voimisteluryhmästä kypsyi vähitellen.

    -Olen jo monena vuonna halunnut Alpon mukaan. Hän on sanonut, että sitten, kun ei ole työkiireitä, kertoo Vuorela.

    -Nyt ajatus on kehittynyt siihen pisteeseen, että haluamme kokeilla tätä ryhmää. Kun jäin itse pois työelämästä, syntyi ajatus, että alkaisin ohjata oman ikäisiäni ja vanhempia kertoo Puuronen.

    -Jo muutaman tunnin joutenolo kotona saa minut kävelemään olohuoneen ja keittiön väliä siihen tahtiin, että on autotalliin lähdettävä vaikka puhdasta pyörää kiillottamaan. Koska työtilanne sallii, tarjouduin vapaaehtoiseksi Voimisteluklubille, jotta muillekin mahdollisesti samassa tilanteessa oleville ja eläköityneille liikuntaa kaipaaville saataisiin järjestettyä mahdollisuus poistua ”olohuone-keittiökirouksesta”, Puuronen jatkaa.

   

Rohkeasti mukaan voimistelemaan

Ryhmän tarkoituksena on kannustaa ihmisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin ja pitää huolta siitä, että jokainen voi vahvistaa lihasvoimaansa, tasapainoaan ja kestävyyttään omien voimiensa mukaan. Se, mitä Puurosen vetämillä voimistelutunneilla lopulta tehdään, riippuu paljon ryhmäläisistä.

    -Sitä ei tarvitse pelätä, ettei osaa. Tunnit suunnitellaan ryhmäläisten tason mukaan. Jos mukana on aiemmin voimistelleita, porukka voidaan jakaa kahtia, sanoo Puuronen.

    Välineitä hyödynnetään, mutta telineille ei nousta, ellei joku erityisesti halua. Pienikin voimistelu tekee hyvää.

    -Liikkeelle lähdetään varovasti. Olemalla liikunnallisesti aktiivinen nuorentaa kroppaa. Jos nuorena sai kymmenen leukaa, on ikääntyneenä kahden tai kolmen leuankin sarja hyvä. Jopa pelkkä tangossa roikkuminen tekee hyvää selälle ja olkapäille. Jalatkin tulee pitää kunnossa, kuinkas muutoin sitten aikanaan vanhainkodissa pääsee hoitajia karkuun? Puuronen naurahtaa.

    Voimistellessa kehittyvät mm. notkeus, tasapaino, ketteryys, koordinaatio, keskivartalon hallinta ja lihasvoima. Puuronen ja Vuorela muistuttavat, että kaikki voimistelu on hyväksi. Nuorille se antaa hyvän pohjan mihin tahansa liikuntalajiin. Vanhemmalle väelle taas voimistelu on hyvä keino pitää kunnostaan huolta. Voimistelussa on kyse yksilösuorituksista, mutta niitäkin on mukavampi tehdä porukalla kuin itsekseen.

    -Rentoa ja hauskaa pitää olla, tiivistää Vuorela.

    -Hyvä mieli pitää jäädä täältä lähtiessä, vahvistaa Puurola.

    Tunneilla ei tarvita erityistä voimisteluvaatetusta, vaan t-paita ja verryttelyhousut riittävät. Kenkiä ei tarvita. Tiedustelut ja kyselyt: toimisto@voimisteluklubilohja.com.

 

31.03.2018KESÄLEIRIT 2018
13.06.2018Menestystä Voimistelupäivillä ja Gymnaestrada kuulumisia
11.06.2018Ilmoittaudu syksyn ryhmiin
06.06.2018Voimisteluklubi Lohja mukana Gymnaestradassa
06.06.2018Testitreenit kilparyhmiin 6.8 ja 8.8.2018
24.05.2018Etsimme tuntiohjaajia kaudelle 2018-2019
23.05.2018Voimisteluklubi Lohja on valmistautunut GDPR:n tuloon
20.05.2018Camillalle ja Veeralle hopeaa Voimisteluliiton mestaruuskilpailuissa
16.05.2018Kevätnäytöksessä palkitut
15.05.2018Voimisteluklubi Lohjan organisaatio uudistuu.

Siirry arkistoon »