Lajikuvaukset

 

Telinevoimistelu

Telinevoimistelu on vaikea, mutta kaunis laji, joka vaatii erinomaista kehonhallintaa, voimaa, kestävyyttä, nopeutta sekä liikkuvuutta. Telinevoimistelu kehittää tasapuolisesti kehoa ja koordinaatiota ja on hyvä pohja mihin tahansa muuhunkin lajiin.

Naisten telineitä ovat hyppy, nojapuut, puomi ja permanto. Miesten telineitä ovat hyppy, nojapuut, renkaat, hevonen, permanto ja rekki.

Akrobatiavoimistelu

Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot yhdistyvät erilaisiin voimistelijoiden yhteistyössä suorittamiin asentoihin, nostoihin ja heittoihin. Harjoittelu tapahtuu pääosin permannolla, mutta liikekehittelyissä käytetään apuna myös ns. akropuita, trampoliinia sekä ilmavolttirataa.

Cheerleading

Cheerleading on urheilujoukkueen kannustamista ryhmänä huudoin ja koreografioin. Cheerleading vaatii lajina voimaa, notkeutta ja koordinaatiokykyä sekä kykyä työskennellä ryhmässä. Cheerjoukkueiden ohjelmissa yhdistyvät erilaiset akrobaattiset rakennelmat, kuten stuntit, pyramidit ja heitot sekä kannustushuudot, hypyt, tanssi ja maa-akrobatia.